ELMANIN CİLT SAĞLIĞINA FAYDALARI
JANE’DEN SON HABERLER

Elmaların sağlık açısından faydalarını herkes bilir. Bu yeşil, kırmızı ve sarı cevherler vitamin ve mineral yüklüdür ve aynı zamanda da fito besin maddesi olarak geçer (pyhonutrients). Yapılan araştırmalar elmaların kötü kolesterolün seviyesini düşürmek ile kalmayıp aynı zamanda bazı kanser çeşitlerine yakalanma riskini de azalttığını gösteriyor. Bu süper meyve için hatta söylenmiş bir özlü söz bile vardır “Günde bir elma doktoru uzak tutmaya yeter”. Peki bütün bunlar bir yana elmanın cilt sağlığımız açısından da kötü etkiler karşında ne kadar gizli bir silah olduğunu biliyor musunuz?

Elma Özü: Sağlıklı Cilt Faydaları
Pyrus Malus Meyve Özü, genelde Elma Özü olarak da bilinir ve 2 şeyde çok etkilidir; yaşlanmaya karşı ve cilt yatıştırıcıdır. Çok güçlü bir antioksidan olup cildinizi serbest radikallerden korur ve cildinizin elastikiyetini koruyarak daha genç görünmenizi sağlar. Eğer bunlar da sizin için yeterli değilse bir bilgi daha; Elma özünün hafif asidik yapısı ciltte aynı zamanda eksfoliasyon etkisi yaparak cildinizi yumuşacık yaparken de besler. Güzel canlı kokusu da halinizi canlandırır.

Bizler ürünlerimizde elma özünü size en etkin fayda sağlayacak çeşitli ürünlerimizde kullanıyoruz..

ELMA ÖZÜ içeren ürünlerimiz : Smooth Affair Facial Primer Brightener, Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream

Sağlıklı Cilt için Yeme Önerisi
Elma özünün ürünlerimiz ile yüzeyden sürülmesi her ne kadar faydalı olsa da bizler vücudunuzu ve cildinizi içtende beslemeniz gerektiğine inanıyoruz. O yüzden denemiş ve gerçek olan özlü sözün arkasında durarak “günde 1 elma” yemenizi tavsiye ediyoruz. İşte size KIŞIN hem sizi ısıtacak hem de içten dışa güzellik sağlayacak 2 güzel tarif.

HAZIRLANIŞI
PİŞİRME
SERVİS

MADDELER

• 3 tarçın çubuğu

• 3 tam karanfil

• 2 tam yenibahar

• 1 defne yaprağı

• 3 çeyrek elma şurubu veya elma suyu

• 1/4 cup portakal suyu

• 1/4 cup limon suyu

• 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

• 2 yemek kaşığı kahverengi şeker

• 1 fiske tuz

• 1 ile 1-1/2 cup alkol isteğe göre eklenebilir.

HAZIRLANIŞI

1. Bütün baharatları bir bezden bir torba yaparak içinde toplayın ve ağzını ip ile bağlayın

2. Büyük bir tencerede bu karşımı içeren torbayı, elma şurubu/suyu ,portakal ve limon suyu, portakal rendesi ,şeker ve tuz karışımın içine koyun ve kaynatın ve kaynadıktan sonra altını kısarak 30 dakika kısık ateşte pişirin.

3. Dikkatli bir şekilde torbayı çıkarın. Karışımı süzün.

4. Hemen için. Alkollü veya alkolsüz tercihiniz ile.
HAZIRLANIŞI
PİŞİRME
SERVİS

MADDELER

• 6 elma (Gala veya Fuji), altları kesilecek ki durabilsin.

• 1 taze limon, yarıya bölünmüş

• 4 yemek kaşığı tere yağ

• 6 yemek kaşığı kahverengi şeker

• 1/8 çay kaşığı tarçın

• 1 fiske karabiber

• 1 cup elma şurubu

• 1 cup sıcak yağlı süt

• 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal

• 1 1/2 cup pişmiş

• Yağsız yoğurt

PİŞİRME ŞEKLİ

1. Fırını önceden ısıtın

2. Elmanın 3’e birinin en üst kısmını kesin. Küçük bir bıçak ile ortasını oyun. İçini Limon ile ovun ve elmalarını fırın kâğıdının üstüne yerleştirin. İçini zar gibi kesin çekirdekleri ayıklayarak ve bir kenara koyun.

3. Tereyağı eritin ve içine tarçın, karabiber ve 4 kaşık şekeri ilave edin; yumuşayana kadar ısıtın. Elmaların içine bu karışımı fırça ile sürün. Elma şurubunu fırın kabının dibine boşaltın. Ve alüminyum ile kapatın ve elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Alüminyumunu çıkarın 5 dakika daha pişirin.

4. Elmaları tabağa alın. Pişirdiğiniz yağı bir kaba alın ve kaynatın. Azalana ve katılaşana kadar kaynatın.

5. Elmalar pişerken sütü kaynat, şeker arda kalan elmalar, portakal rendesi ve ılık yulafı beraber pişirin. Bu karışımı elmalara paylaştırın. Her elmaya bir miktar yoğur koyun ve üstüne de arda kalan kaynattığınız yağ, şurup suyunu dökün.



DİĞER ÖNERİLER

INSTAGRAM
#janeiredale ile paylaşımını yap sen de burada görünme fırsatınız yakala!